woensdag, januari 25, 2006

Zoetzure kip met mango.

Recept voor 1 persoon

135 gram kip, 1 eetlepel (distel) olie, 1/2 rijpe mango, 75 gram tauge, fijngesneden prei, 50cc sinaasappelsap, klein scheutje wijnazijn, 1/2 lepel honing, 1 eetlepel tomatenpuree, maizena en knoflookpoeder.



  1. Snijd de kip in blokjes, en kruid hem met kipkruiden.
  2. Schil de mango en snijd hem in reepjes.
  3. doe de kipblokjes in een wok met een kopje water met juspoeder, en laat de kip garen.
  4. Prei tauge en distelolie in de wok en smoor alles in 'n paar minuten gaar, voeg de kip toe.
  5. Meng het sinaasappelsap, de witte wijnazijn, de honing, de tomatenpuree en de maizena in een maatbeker.
  6. Giet dit mengsel in de wok en roerbak (lage stand warmtebron) het geheel 2 minuten tot de saus begint te binden.
  7. Schep het gerecht op een verwarmde schaal en serveer het met 100 gram gekookte rijst.