Hollandse Jachtschotel
Recept voor voor 4 personen.
Ingrediƫnten: 540 gram mager rundvlees, zout, peper, bloem, 500 gram uien, 2 zure appelen, scheutje melk, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 2 deciliter water met EGA juspoeder, 400 gram aardappelen.
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in dobbelstenen, betrooi het met zout en peper.
- Snipper de uien en de appelen en bak ze in een tefalpan .
- Doe het vlees erbij en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de kruiden en de aangemaakte EGA-juspoederjus toe en stoof het vlees in 2 uur op een laag pitje gaar.
- Mocht het nodig zijn kun je het iets binden met bloem.
- Kook de aardappelen en maak er puree van met een scheutje melk en 25 gram boter en een beetje nootmuskaat.
- Schep als het vlees gaar is, dit in een vuurvaste schotel en strijk de aardappelpuree erover.
- Hierbij serveer je rode kool, dat kan er ook als laagje tussen het vlees en de aardappelen.
<< Home