dinsdag, november 07, 2006

Hollandse Jachtschotel


Recept voor voor 4 personen.
Ingrediƫnten: 540 gram mager rundvlees, zout, peper, bloem, 500 gram uien, 2 zure appelen, scheutje melk, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 2 deciliter water met EGA juspoeder, 400 gram aardappelen.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen, betrooi het met zout en peper.
  2. Snipper de uien en de appelen en bak ze in een tefalpan .
  3. Doe het vlees erbij en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de kruiden en de aangemaakte EGA-juspoederjus toe en stoof het vlees in 2 uur op een laag pitje gaar.
  5. Mocht het nodig zijn kun je het iets binden met bloem.
  6. Kook de aardappelen en maak er puree van met een scheutje melk en 25 gram boter en een beetje nootmuskaat.
  7. Schep als het vlees gaar is, dit in een vuurvaste schotel en strijk de aardappelpuree erover.
  8. Hierbij serveer je rode kool, dat kan er ook als laagje tussen het vlees en de aardappelen.
egawichmond.nl