zaterdag, april 05, 2008

EGA ook voor mannen?

EGA ook voor mannen? Ja, natuurlijk! We zijn met drie ‘gezellige’ mannen met een overwicht van in totaal rond de 75 kilo. In januari zijn we begonnen bij de EGA in Wichmond. Samen optrekken en elkaar stimuleren helpt. Zeker omdat afvallen in groepsverband nog niet echt iets is waar mannen warm voor lopen. De wekelijkse peptalk van Paula en de nieuwe recepten hebben ons behoorlijk geholpen.

Daarnaast zijn we fanatiek aan het sporten om onze spiermassa op peil te houden. Bij een EGA-dieet kom je echt niets tekort en er is dus geen sprake van afzien. Wel van een behoorlijke wijziging in je levenstijl: geen bier, geen wijn (nou ja), geen gebak en geen vette hap meer. Het voedingspatroon is daardoor wel veranderd. Het ‘nee-zeggen’ tegen allerlei lekkere dingen is het moeilijkst. We zijn nu bijna 10 maanden verder en samen zijn we meer dan 60 kilo kwijt!

Onze streefgewichten hebben we behaald en we proberen elkaar daaraan ook te houden. Iedere maand is er een soort reünie gepland met uiteraard een smakelijke en voedzame maaltijd uit het EGA-boekje. Niet alleen het gewicht is afgenomen, ook de bloedwaarden voor cholesterol en LDL zijn behoorlijk gedaald. Paula, dank voor je begeleiding en EGA is een aanrader – óók voor mannen met overgewicht!

Evert-Jan, Ben en Jan

Ik ben erg trots op deze 3 slanke en enorm gemotiveerde kanjers en doe hierbij een oproep aan alle mannen met een maatje meer. Volg het voorbeeld van Evert-Jan Ben en Jan!

Paula Sanders
EGA Wichmond/Vorden