vrijdag, augustus 15, 2008

Iedereen weer terug van vakantie?

Iedereen weer terug van vakantie? Hopelijk hebben jullie aan vakantieherinneringen alleen foto’s, video’s en een bruin kleurtje mee teruggenomen en geen vakantiekilo’s.
Mochten er toch een paar kilo’s de grens over gesmokkeld zijn, dan is het wel weer de bedoeling dat die eraf gaan. Laat de moed niet zakken. Ook hier moet je weer van leren.
Kijk even terug naar wat je echt teveel gegeten of gedronken hebt en probeer dat een volgende vakantie wat te minderen of beweeg wat meer,
zodat je op gewicht blijft.
Ga voor je zelf wel even na wat de oorzaken zijn van de vakantiekilootjes.
Als je je b.v. richt op ontspanning door eten en drinken, kijk dan eens of het de volgende keer een beetje minder kan.

Ga niet niet uit verveling eten of drinken als het b.v. erg warm is en de temperatuur tot weinig activiteiten uitnodigt. Verplaats je activiteiten dan naar de vroege ochtenduren en de avond en houdt ’s middags siësta.
Ook tegenvallend weer, als regen en lage temperaturen zijn voor veel mensen aanleiding toch maar wat extra lekkers te nemen, als compensatie voor het weer dan nog maar een taartje bij de koffie en te veel nootjes en hapjes bij een drankje. Zoek ook bij wat slechter weer naar alternatieven en probeer je dan ook te vermaken . Je kunt voor dat je op vakantie gaat op het internet zoeken naar alternatieve bezigheden op je vakantiebestemming. Natuurlijk is er altijd nog de plaatselijke VVV.

Op zich is lekker eten geen enkel probleem, geniet ervan, maar hou in de gaten hoeveel je neemt en hoe vaak je bepaalde extra’s neemt. Zo voorkom je dat je met extra kilo’s thuis komt die er weer met een hoop moeite af moeten.

Toch aangekomen?
Zorg dat je elke week aanwezig bent op het EGA clubuur, de weegschaal is een goeie stok achter de deur
Schrijf op wat je eet, en hou je aan de EGA eetwijze, en dan ben je weer op de goed weg.
Tot volgende week, en we gaan we er tegenaan.

Op naar weer een maat minder