vrijdag, oktober 14, 2011

6 manieren om je metabolisme te versnellen


Het lijkt niet helemaal eerlijk, de ene persoon kan alles eten zonder een gram aan te komen. Een ander persoon voelt zich letterlijk aankomen bij het eten van een taartje. Dat heeft allemaal te maken met je metabolisme, dus hoe snel je lichaam voedsel afbreekt en dit omzet in energie. De snelheid van je metabolisme hangt af van factoren als geslacht, leeftijd, lengte, hormoonhuishouding en erfelijke aanleg. Mannen verbranden nu eenmaal sneller en meer calorieën dan vrouwen. En hoe ouder je wordt, hoe trager je metabolisme wordt. Op dit soort zaken kun je geen invloed uitoefenen. Maar gelukkig kun je zelf ook het een en ander doen om je metabolisme in een hogere versnelling te zetten.

Sport in de ochtend
Als je in de vroege uurtjes je lichaam aan het werk zet, werkt dit de hele dag door op je stofwisseling. Neem eens de fiets naar werk in plaats van de bus of auto, en je zult merken dat je de hele dag meer trek hebt.

Drink meer water
Je metabolisme vertraagt al bij lichte dehydratatie van het lichaam. Zorg dus dat je genoeg water drinkt. Uit wetenschappelijk onderzoek kwam naar voren dat mensen die 8 glazen water per dag drinken, meer calorieën verbranden dan mensen die 4 glazen water per dag drinken. IJskoud water drinken helpt ook je metabolisme licht te versnellen. Dit is niet aan te raden als je een gevoelige maag hebt.

Overleg met je EGAleidster, leuk onderwerp

Meer hierover lezen klik hier