dinsdag, februari 14, 2006

Maaltijd-aardappelsalade met haring en appel

Recept voor 4 personen


Ingrediƫnten: 400 gram haringrugjes 1 augurk 4 afgestreken eetl. mayonaise 50 cc magere milde yoghurt 1 eetl. mosterd 2 zoetzure appels 400 g aardappels (vastkokers) versgemalen peper 2 eetl. fijngeknipte bieslook

  1. Laat de haringrugjes uitlekken en snijd ze in stukjes.
  2. Snijd de augurk in kleine blokjes.
  3. Roer de mayonaise en mosterd door de yoghurt.
  4. Snijd de geschilde appels in blokjes. Meng ze door de haringrugjes.
  5. Kook de geschilde aardappels gaar. Snijd ze in blokjes en laat ze afkoelen.
  6. Roer de aardappelblokjes, haring en appel, augurkblokjes en mayonaise door elkaar.
  7. Schep de salade in een schaal. Strooi er versgemalen peper en bieslook over.