zondag, september 10, 2006

Peultjessalade met bacon en citroendressing

lunchgerecht voor 1 persoon
ingrediënten:
125 g peultjes, 1/4 gele paprika, 1/2 appel, 1/2 eetl. citroensap, kleine winterwortel
50 g bacon (dikke plakken), 1/2 eetl. balsamico-azijn.

Voor de dressing:
1/2 citroen, 1/2 eetl. olijfolie, 1 eetl. yoghurt, 1 eetl. fijngehakte bieslook (vers of diepvries)
mespuntje kerriepoeder, versgemalen peper, rode sla of eikenbladsla.
60 gram bruin stokbrood.
Voorbereiding:

1. Haal de peultjes af en kook ze 2 - 3 minuten.
2. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
3. Snijdt het vruchtvlees van de paprika in smalle reepjes.
4. Schil de appel, rasp deze grof en sprenkel er citroensap over.
5. Schil de winterwortel, verdeel deze in dunne plakjes en snijd deze in luciferstokjes.

Bereiding:

1. Verdeel de bacon in reepjes snijd.
de bacon in de lengte zodat lange repen ontstaan.
2. Bak de bacon krokant. Als dit klaar is pan van het gas.
3. Voeg de balsamicoazijn en de olie toe.
4. Schep de ingrediënten voor de salade door elkaar.
5. Borstel de citroen met heet water.
6. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de citroen.
7. Meng citroenrasp, citroensap en de andere ingrediënten
voor de dressing door de yoghurt.
8. Serveer hierbij 60 gram bruin stokbrood.

Dit recept bevat 1x verplichte groente, 1/2 fruit, 1/2 vet, beetje yoghurt, 50 gram vlees.