zondag, september 03, 2006

Rijst met ananas & hamlapblokjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten

400 g gekookte basmatirijst, 2 el olie, 490 g blokjes hamlappen, 1 rode paprika, in reepjes, 125 g peultjes, 250 g ui, in dunne partjes, 400 g ananasstukjes uit blik op eigen sap, 2-3 eetlepels sojasaus, 125 bosuitjes, in dunne ringetjes, 50 g ham, in dunne reepjes,
Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Laten afkoelen.

Bereiden

  1. De hapjespan verhitten en vleesblokjes al omscheppend bruinbakken op een panfit-vel.
  2. Paprika en ui in 2 lepels olie smoren.
  3. 300 g Ananasstukjes met sap en tomatenpuree erdoor scheppen en gerecht nog 4-5 min. zachtjes laten sudderen eventueel water toevoegen.
  4. Op smaak brengen met sojasaus en peper.
  5. Bosuitjes en ham erdoor scheppen en even mee warmen.
  6. Op smaak brengen met sojasaus.
  7. Rijst op vier borden scheppen.
  8. Varkensvlees met saus erop scheppen.
  9. 100 g ananas als garnering.
  10. Lekker met een salade van Chinese kool.
Natuurlijk kun je i.p.v. hamlappen ook kipfilet gebruiken.