dinsdag, januari 02, 2007

Kipfilet in pittige tomatensaus


Oosters, hoofdgerecht

Ingrediënten:
100 gr kipfilet, 1 mespuntje sambal badjak, 2 el tomatenpuree, 125 ml kippenbouillon (van tablet), wat gemberpoeder, 65 gram ui gesnipperd, 1 teentje knoflook fijngesneden, zoetstof

Bereiden:
  1. Wrijf de kipfilets in met zout en peper.
  2. Bak de kipfilet gaar in een grill-braadzak.
  3. Leg de kip op een bord en smoor op een panfitvel de ui en knoflook zachtjes glazig.
  4. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en smoor het uimengsel nog 2 minuten.
  5. Voeg al roerend de kippenbouillon en gemberpoeder toe en breng dit op matig vuur aan de kook.
  6. Leg de kipfilets in de saus en laat ze (zonder deksel op de pan) in nog ± 10 minuten zachtjes sudderen, en voeg naar smaak de zoetstof toe.
  7. Keer de filets regelmatig.
  8. Serveer hierbij 100 gram pandanrijst en paksoi.