Kipfilet in pittige tomatensaus
Oosters, hoofdgerecht
Ingrediënten:
100 gr kipfilet, 1 mespuntje sambal badjak, 2 el tomatenpuree, 125 ml kippenbouillon (van tablet), wat gemberpoeder, 65 gram ui gesnipperd, 1 teentje knoflook fijngesneden, zoetstof
Bereiden:
- Wrijf de kipfilets in met zout en peper.
- Bak de kipfilet gaar in een grill-braadzak.
- Leg de kip op een bord en smoor op een panfitvel de ui en knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de sambal en tomatenpuree toe en smoor het uimengsel nog 2 minuten.
- Voeg al roerend de kippenbouillon en gemberpoeder toe en breng dit op matig vuur aan de kook.
- Leg de kipfilets in de saus en laat ze (zonder deksel op de pan) in nog ± 10 minuten zachtjes sudderen, en voeg naar smaak de zoetstof toe.
- Keer de filets regelmatig.
- Serveer hierbij 100 gram pandanrijst en paksoi.
<< Home