vrijdag, mei 29, 2009

Bord geeft eettempo aan.


Ooit gehoord van een hulpje om te leren om langzamer te eten?

Bord geeft eettempo aan klik hier
Heb jij er ook zoveel moeite mee om langzaam te eten? Je weet wel dat dit beter is als je wilt afvallen maar toch is elke keer na een minuut of 5 je bord weer leeg. Gelukkig is er nu iets wat je kan helpen om langzamer te eten.

Lissa Kooijman heeft een bord ontwikkeld dat het eettempo aangeeft. De Eetmeet zoals het bord heet heeft als basis een keukenweegschaal met daaronder een aantal lampjes. Een klein controlesysteem berekent de grootte van de happen die je neemt. Na het nemen van een hap gaan er lampjes branden en je mag pas een volgende hap nemen als de lampjes uit zijn.

Op dit moment is het bord pas getest door vijf personen. Het bord wordt nu uitgebreider getest en er komt nog een onderzoek naar de invloed van het bord op het eetgedrag.

Lissa kwam op het idee voor het bord nadat zij een aantal therapiesessies had bijgewoond voor mensen met obesitas. Die mensen willen wel graag het eetpatroon veranderen maar zij eten vaak te snel waardoor ze geen seintje van verzadiging krijgen. Ze probeerden nu wel langzamer te eten maar wisten niet zeker of dit wel was gelukt. De Eetmeet moet daar antwoord op gaan geven.

Volgens Lissa heb je voor het eten van 500 gram voedsel zeker twintig minuten nodig.

Wij zeggen: top uitvinding! Het zal mensen met overgewicht zeker helpen om bewuster te worden van het eetgedrag en te leren om langzamer te eten.