dinsdag, januari 12, 2010

Marian Leusink EGA-Kanjer van 2009 EGA Nunspeet


Marian Leusink EGA-Kanjer van 2009© F. Birkhoff

Op 2 maart 2009 begonnen als cursist van de Eerste Goudse Afslankclub (EGA) en in totaal 35 kilo afgevallen over het afgelopen jaar 2009. Een hele goede prestatie. Dat vindt ook cursusleidster Josè van Nieuwenhuizen, die sinds 2005 de scepter zwaait over de EGA-clubs in Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Elburg.

De Eerste Goudse Afslankclub (EGA) is al 29 jaar een begrip in Nederland en de filosofie is dat ze staan voor een gezond en evenwichtig leven, niet alleen bedoeld voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die willen toenemen in gewicht of bewust willen werken aan een gezonder eetpatroon.

Marian is begonnen in maart 2009 na verschillende andere diëten te hebben gevolgd met steeds hetzelfde resultaat. De kilo’s kwamen er zo weer aan.
Wat haar aansprak bij EGA is dat je leerde om verantwoord drie keer per dag een gezonde maaltijd te eten.
Met dit voedingspatroon van EGA heb je geen hongergevoel, er zijn namelijk lekkere recepten te verkrijgen en het is goed te combineren met het gezinsleven.

Nu ze 35 kilo is afgevallen is het mooiste van EGA dat je maandcursiste blijft en dus onder controle blijft. Je volgt de cursus zoals zo velen in groepsverband en daardoor heb je veel steun aan elkaar en je kunt je ervaringen delen met je medecursisten en dat maakt EGA geen dieetclub, maar net dat beetje meer.

"Ze is mijn kanjer van het jaar", zegt Josè van Nieuwenhuizen, cursusleidster van de EGA-club in Nunspeet. De kanjer werd maandag in de bloemetjes gezet, daarnaast gaf Marian ook een dikke pluim aan de EGA-club, voor de vele steun die ze ontving over de afgelopen maanden.