vrijdag, september 29, 2006

Pilafrijst met ananas


Diner voor 4 personen

Ingrediƫnten:
125 gr ui, 400 gram ananas (blik) , 160 gram basmatirijst, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 1/2 theelepel kerrie , 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, 400 gram gerookte kip.

Werkwijze:
1. Snipper de ui
2. Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap
3. Bak de stukjes ananas in een koekenpan met twee lepels ananassap, zodat het een beetje gaat karameliseren
4. Fruit intussen de uitjes glazig (dus smoren) in een andere pan met de olie en wat peper en zout.
Voeg na een paar minuten de kurkuma en de kerrie toe en meng het goed door elkaar.
5. Voeg de rijst toe en blijf het rondscheppen totdat de korrels licht glazig zijn. Voeg dan 1 glas water, 400 gram blokjes gerookte kip en 75 cc ananassap toe en laat dit met de deksel op de pan circa 10 minuten koken.
6. Meng tenslotte een gedeelte van de ananas erdoor, en serveer deze ernaast.

Dit recept bevat 1/4 deel verplichte groente, 1 el vet, 100 gr rijst, 100 gr ananas. 100 gr kip