Tuinbonen met bacon en bonenkruidsaus
Ingrediënten:1 bosje bonenkruid (ca. 25 gram) of 1 bosje peterselie 100 ml melkbeetje maïzena 250 g gedopte tuinbonen 200 g plakjes bacon zout en peper
Voorbereiding:Haal de blaadjes van de steeltjes van het bonenkruid of de peterselie en hak de blaadjes klein. Roer een klein scheutje melk door de maïzena en meng door elkaar tot een pap
- Bereiding:Kook de tuinbonen in ca. 8 minuten nét gaar.
- Bak intussen de plakjes bacon in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig en lichtbruin.
- Verhit in een steelpan melk. Roer het bonenkruid/peterselie erdoor.
- Voeg als de melk kookt het maïzenapapje toe en bind hiermee de melk tot een saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de tuinbonen uitlekken. Schep de bonen in een warm gemaakte schaal en giet de saus over de bonen.
- Leg de plakjes bacon er bovenop
Suggestie:Vervang de bacon door gegrilde lamskoteletten
<< Home