woensdag, september 13, 2006

Vanille vla met abrikozen

Meer tekeningen zien klik hier


Nagerecht voor 1 persoon

Ingrediënten:
1 vanillestokje (of vanille essence)
250 cc melk
1 el maïzena
3 (gedroogde) abrikozen


Methode:

1. Houd een half kopje van de 250 cc melk even apart
2. Doe de rest van de melk in een pannetje
3. Breek het vanillestokje en doe dit bij de melk in
4. Verwarm de melk maar laat het niet koken
5. Draai de warmtebron uit
6. Laat, met deksel op de pan, het vanillestokje een half uur trekken
7. Wel intussen de abrikozen en snijd ze in stukjes
8. Los de maïzena in het half kopje melk op
9. Haal de stukjes vanillestokje uit de melk
10. Breng de melk opnieuw aan de kook en bindt deze met maïzena
11. Neem nu de pan van het vuur en klop de kleingesneden abrikozen door het melkmengsel

dit recept komt van Billy's site