zaterdag, december 02, 2006

Salade met gerookte kip en frambozen

Deze maand krijgen alle cursisten van EGA Nederland BV 1 voorbeeld weekmenu voor december en de recepten voor 1e en 2e kerstdag die ik heb gemaakt. Het was veel werk maar wat heerlijk dat daar nu iedereen plezier van kan hebben.
Voor de niet leden die deze site bezoeken hier een recept van dat menu, kun je zien hoe heerlijk je kunt eten terwijl je de EGA eetwijzer volgt.

Lunchgerecht
Salade met gerookte kip en frambozen Voor 2 personen,

Ingrediënten:

150 gr frambozen (diepvries, 300 g), 100 gram gerookte kipfilet , 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn, theelepeltje honing, 1 appel, 1 zakje rucolasla (75 g), ijsbergsla. 2 bruine pistoletjes a 60 gram

Bereiden:
  1. Frambozen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  2. Van frambozen 75 gr pureren en samen 1 el olie en 1 el azijn, honing, eventueel zout en peper, dressing roeren.
  3. Sla schoonmaken, blad in grove stukken scheuren, wassen en goed laten uitlekken.
  4. Appel wassen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden.
  5. Kip in plakjes snijden.
  6. Sla met rucola, appel en dressing mengen en over twee borden verdelen.
  7. Garneren met kip en rest van frambozen.
Met een bruin pistoletje serveren.

Dit gerecht bevat p/p : 1x fruit, 50 gram kip, ½ el olie, ½ th.l. honing, 60 gr. Bruin brood