donderdag, november 23, 2006

Chinese visfondue


Op de site Tijd voor Vis,
staat een heerlijk recept voor ons n.l. " Chinese Fondue "
Wij van EGA houden ons natuurlijk aan 100 gram vis.

voor het recept klik hier

Misschien een tip als lunchgerecht, serveer bij deze fondue 60 gram bruin stokbrood, en een chinese salade.



Chinese salade voor 1 persoon

Ingrediƫnten:
75 gr peulen (vers of uit de diepvries), 6 aspergepunten (vers of uit blik, goed uitgeleekt), 50 gr bamboespruiten (uit blik, uitgelekt),150 gr Chinese kool, in reepjes gesneden 4 champignons, in plakjes gesneden, 3 el citroensap, 1 tl ketjap assin, 1/2 tl mosterdpoeder, fijngehakte peterselie

Bereiding:
  1. Kook de verse peulen en aspergepunten van te voren in een beetje water gaar en laat ze afkoelen.
  2. Snijd ze in hapklare stukjes en vermeng ze luchtig met de koude bamboespruiten, Chinese kool en champignons.
  3. Vermeng het citroensap met de sojasaus, mosterdpoeder en fijngehakte peterselie en giet dit mengsel over de salade.