zaterdag, september 01, 2007

Menutip van EGA Nederland BV

Champignon ragout met kalfsvlees

Benodigheden: 135 gram kalfsvlees, 1 dl. water, wortel, peterselie, foelie, tijm, peperkorrels, 75 gram champignons, 50 gram ui, 10 gram boter, 1 eetlepel maïzena, rookzout, juspoeder.

Zet het vlees op in kokend water met wortel en kruiden. Laat het gaar worden in 10 minuutjes. Daarna het vlees in stukjes snijden. De kruiden en wortel verwijderen en de bouillon bewaren. Ondertussen de champignons en ui smoren in de boter (niet bruin laten worden). Na het smoren de bouillon erbij doen en binden met de maïzena. (let op, niet te veel bouillon erbij anders wordt het te dun). Het vlees erbij doen en wat rookzout. Eventueel nog wat juspoeder toevoegen. even laten sudderen en daarna opdienen met 100 gram pasta en 75 gram doperwtjes

Nog meer menu tips van EGA Nederland bv