vrijdag, juli 10, 2009

Geroosterde zomerschotel met olijfolie


voor 4 personen
Ingrediënten: 400 gr aardappels, 400 gr gerookte kipblokjes, 1 rode paprika, in grote vierkanten, 250 gr courgette, in dikke halve plakken, 1 bak trostomaten, gehalveerd , 250 gr uien in vieren, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 4 eetlepels olijfolie



Bereiden
Stap 1 Halveer de aardappelen in de lengte en kook ze 15 minuten. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Stap 2 Blokjes gerookte kip met de aardappelen en groenten in een braadslee om met de knoflook en de olie en zout en peper naar smaak. Gaar het gerecht in de oven, onder twee keer omscheppen, goudbruin en gaar in 30 minuten.
Tip
Voeg voor een kruidig accent wat (verse) rozemarijn toe aan het mengsel