zaterdag, maart 13, 2010

Kippenbouillon met lentegroente, voorgerecht


Pas hierop de rest van je dag aan, pak je EGA eetwijzer
Voorgerecht voor 4 personen

1 l kippenbouillon (van tablet)
2 bospenen of 4 worteltjes, in smalle reepjes
100 g peultjes, in de lengte gehalveerd
1 kleine prei, in ringen
100 g diepvriesdoperwten
3 eetl. verse kruiden (platte peterselie, kervel,
bladselderij), grof gesneden
100 g gerookte kipfilet, in reepjes

Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook. Kook hierin de wortel, peultjes en prei 2 minuten. Voeg dan de doperwten toe en kook nog 3 minuten. Schep de verse kruiden erdoor. Serveer de soep in borden of kommen en verdeel de kipreepjes erover.

Tip:
Voeg eens 2 eetlepels sojasaus bij de soep. Vervang de verse kruiden door blaadjes spinazie.

Recept komt uit Boodschappen maart 2010