vrijdag, maart 11, 2011

Gevulde tomaten


1 grote vleestomaat
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
135 g rundergehakt
1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Snijd het kapje van de tomaan en hol hem uit met een spitse lepel. Zet de tomaat omgedraaid apart. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden:
Verwarm de pan en voeg het gehakt toe en bak dit rul.Fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep de tijm,peper en zout erdoor.
Vul de tomaten met dit mengsel, zet ze in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 15 minuten in de hete oven. Haal voor de laatste 5 minuten de folie eraf.


Tip:
Doe eens wat fijngeknipte peterselie bij het gehakt.
Deze vulling is ook geschikt voor het vullen van
aubergines of courgettes.

Serveersuggestie:
Lekker met aardappelen en sla, pas dit aan naar je EGA eetwijze.