dinsdag, oktober 24, 2006

Garnalensalade met rauwe ham

Lunch gerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten:100 g rucolasalade, 100 g plakken rauwe ham, (Parmaham, 200 g garnalen (liefst de grotere soort), 24 witte druiven zonder pit, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn, versgemalen peper, zout, 2 cherrytomaatjes

Bereiding:

  1. Verdeel de rucolasalade over de borden.
  2. Snijd de rauwe ham in stukjes of reepjes.
  3. Leg de garnalen en de rauwe ham op de salade.
  4. Halveer de druiven en leg ze erbij.
  5. Roer een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
  6. Sprenkel de dressing over de garnalen, ham, druiven en rucolasalade.
  7. Garneer met kleine partjes cherrytomaatjes.
  8. Serveer er 60 gram per persoon in plakken gesneden bruin stokbrood bij.

Coop recept aangepast naar de EGA eetwijze