Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino
Italiaans, hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediƫnten
400 g spaghetti(= 160 gram ongekookt)
4 teentjes knoflook
1 rode peper
2 el olijfolie extra vierge
400 g gerookte kip
Bereiden
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Halveer het rode pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne reepjes.
- Verwarm op de laagste stand de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor, en voeg de gerookte kip in blokjes toe.
- Smoor het geheel 1-2 minuten op een heel laag pitje. De knoflook mag niet kleuren. Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor.
- Schep de spaghetti in vier diepe borden.
Hierbij serveer je een frisse gemengde salade.
gerecht aangepast uit AH recepten.
<< Home