dinsdag, september 14, 2010

Pas je recept aan naar de EGA eetwijze


Allerhande recepten, kun je heel goed aanpassen naar de
EGA eetwijze klik hier
Groenten klik hier
TIP EGA recepten
Eenpansgerecht met shoarma
Benodigdheden: 125 gram ui, 1 teentje knoflook, 75 gram champignons, 1 tomaat, 135 gram shoarma vlees (heren 185 gram) Provençaalse kruiden, zout, peper, paprikapoeder, 100 gram krielaardappeltjes.

Doe de Provençaalse kruiden samen met de blokjes tomaat door het vlees en bak het in een anti aanbakpan bruin. Haal het vet eraf en bak de ui en later de champignons mee. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe en doe daarna de voorgekookte krielaardappeltjes erbij en bak deze ook even mee. Leg nog 5 minuutjes de deksel op de pan.

Serveer dit gerecht met een salade van ijsbergsla, stukjes tomaat en komkommer. Roer er 15 gram mayonaise met 15 gram biogarde doorheen. Voeg wat saladekruiden en verse bieslook toe.
**EGA Wichmond

schilderij van Adrie Martens