dinsdag, november 02, 2010

Zo blijf je positief Vrolijk zijn is gezond



Je hebt van die dagen: bus gemist, lekke band. Probeer dan nog maar eens goedgehumeurd te blijven! Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je beter te voelen.



Constant sikkeneurig zijn is ongezond. Letterlijk. Er bestaan verbanden tussen een slechte stemming en lichamelijke klachten. Boosheid, depressie en stress maken je op lange termijn ziek. Het is dus erg belangrijk om jezelf af en toe een oppepper te geven. Gebruik deze tips en voel je vrolijk!

Doe iets
Van nietsdoen word je ontevreden en ongelukkig. Zorg dus dat je iets om handen hebt. Pak je hobby's op, of bel die vriend die je al tijden niet meer hebt gezien. Zelfs vervelende dingen zijn goed om te doen. Vul je belastingformulieren in of strijk een blouse.

Vroeg op
Sta een uurtje vroeger op. Dan zie je de zon ook eerder. Vroeg opstaan werkt als een soort lichttherapie. Veel licht in de ochtend zorgt dat je biologische klok beter werkt. Mensen die vroeg opstaan, worden minder snel depressief.

Aai je huisdier
Het aaien van je huisdier werkt kalmerend. Je gaat er even bij zitten. Je ademhaling en hartslag passen zich aan. Behalve ontspannen word je ook blij van tijd besteden aan je dier. Je hersenen maken dan namelijk een geluksstofje aan, serotonine.

Lees hier het volledige bericht