donderdag, juli 07, 2011

Tuinbonensalade 2 personen.


Ingrediënten
225 gr tuinbonen
½ kropje krulandijvie of little gem
2 takjes munt
25 gr sjalot
200 gr plakjes rauwe ham
2 theelepels mosterd
± 1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olie

Bereiding

1. Kook de verse tuinbonen in weinig water gaar in 8-10 minuten.
2. Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
3. Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
4. Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie, peper en een beetje zout.
5. Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
6. Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.

Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.