zondag, september 11, 2011

Lintpasta met spek & erwten


Ingrediënten:
160 g tagliatelle
270 gr magere spekreepjes
1 rode ui, in halve ringen
1 pak tuinerwten
2 lepels olie en bruchetta kruiden (vervanger voor de pesto)
1 zak eikenbladslamelange (100 g)

Bereiden:
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen een koekenpan en bak het magere spek in 5 min. knapperig. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier.
Voeg de ui toe en bak nog 1 min. Voeg de tuinerwten toe en bak deze in 5 min. gaar. Besprenkel de sla met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en vang wat kookvocht op. Schep de pasta met de pesto door het tuinerwtenmengsel. Voeg voor een smeuïge pasta een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de salade.

Tip

Voeg aan de salade 2 el balsamicoazijn toe voor een fris accent.

Pas de hoeveelheid aan naar de EGA eetwijze
Allerhande september