woensdag, september 22, 2010

Kerriespruitjes

Ingrediƫnten voor 4 personen
* 500 g spruitjes,
* 2 eetlepels olie
* 125 gr ui, fijngesneden
* 200 g katenspek, in reepjes
* 1 dunne prei,in ringetjes
* 250 g champignons, in plakjes
* 3 tenen knoflook, geperst
* 1 eetlepel kerriepoeder
* 1 theelepel grove mosterd
* 1 theelepel sambal
* 4 takjes verse tijm



Bereiden
Kook de spruitjes 10 minuten voor. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de prei, de champignons en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg de kerrie, de mosterd, de sambal en een scheutje water toe. Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groente-mengsel. Voeg de beetgare spruitjes toe. Lekker met 100 gr rijst per persoon rijst.
**EGA Wichmond