woensdag, november 03, 2010

Vispotje



Benodigdheden: 135 gram zalm (heren 185 gram), 100 gram voorgekookte aardappel-schijfjes, bleekselderij, wortelplakjes, 60 gram grof gesneden ui, broccoli roosjes, 100 cc visbouillon,1 eetlepel ketjap asin, 2 tenen knoflook, rozemarijn, peterselie, zeezout, verse peper, 2 eetlepels verse bieslook.


Snij de zalm in grove stukken en schep deze door de gesneden groente en de aardappel-schijfjes. Schep dit in een ovenschaal. Roer de kruiden (behalve de bieslook) door de visbouillon en pers de knoflook erin uit. Schenk de visbouillon over de schotel en zet deze in een voorverwarmde oven op 220 graden ongeveer 35 minuten.
Het vocht daarna eventueel binden met maïzena.
Tip: Je kan ook verschillende vissoorten door elkaar gebruiken. Let wel altijd op de aangegeven hoeveelheden.