zaterdag, februari 12, 2011

Chinese gehakt balletjes

tip v.d. site www.eganederland.nl


Benodigdheden: taugé, 135 gram gehakt (heren 185 gram), 5 Chinese kruidenpoeder (toko), ui vlokken, ketjap asin. Voor de saus: 150cc tomatensap, djahé, theelepel bouillonpoeder, ketjap asin, zoetstof, mespuntje sambal. (eventueel wat maïzena)




Kruid het gehakt en voeg ui vlokken en ketjap toe. Maak er kleine balletjes van en bak deze op een panfitvel om en om bruin. Leg een deksel op de pan en laat op laag vuur even gaar worden.
Maak de tomatensap warm en voeg de kruiden toe. Laat het geheel wat inkoken en bindt het eventueel met wat maïzena.
Was de taugé en schenk er kokend water overheen. Laat de taugé uitlekken en doe het daarna op een schaaltje. leg de balletjes erop en schenk de tomatensaus eroverheen. Lekker met 100 gram (zilvervlies) rijst.