zaterdag, april 29, 2006

Asperges met garnalen


Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
400 g groene asperges, 1 vleestomaat, 2 eieren, 50 g garnalen, zakje frisée (krulsla)
Voor de vinaigrette: ½ eetl. Citroensap.1 mespunt honing, zout en versgemalen peper
2 eetl. notenolie

Voorbereiding:
Schil de onderste helft van de asperges en verwijder de onderste houtachtige stukjes. Dompel de ingekruiste tomaat een paar tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Kook de eieren hard. Laat de garnalen zonodig ontdooien. Was de schoongemaakte sla en laat goed uitlekken. Roer voor de vinaigrette het citroensap, de honing en wat zout en peper door elkaar. Klop er in een dun straaltje de olie door.
Bereiding:
  1. Kook de in stukjes gesneden asperges in circa 10 minuten beetgaar in water met wat zout (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte), giet ze af en laat ze uitlekken.
  2. Schep er de blokjes tomaat, de garnalen en de vinaigrette door.
  3. Verdeel de krulsla over de bordjes. Schep er de aspergesalade op en garneer met partjes of plakjes hardgekookt ei.
  4. Geef er 60 gram p/p knapperig bruin stokbrood bij.
Dit recept komt uit www.coop.nl, en is aangepast naar de EGA eetwijzer

De hollanse pot: klik asperges aan