dinsdag, januari 25, 2011

Bolognesetaart voor 2 personen, Lunchgerecht


Benodigdheden:
90 gr bruinbroodmix (koopmans),champignons,60 cc water,1/2 kleine broccoli,1 prei, kleine paprika, 2 tomaten,100 gram ui, 2 teentjes knoflook,2 eieren,30 gram EGA bolognesefix met water, 30 gram geraspte kaas,scheutje melk

Snij de groenten /tomaten en de knoflook. Doe de bruinbroodmix in een kom, en 60 cc water, en meng het met de mixer en deeghaken door elkaar, leg een vochtige doek over de deegkom en laat het rijzen (lees ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking).

Roerbak alle groenten, voeg 30 gram Bolognese mix met ongeveer 150 cc water toe en roer alles door elkaar. Doe het deeg in een bakvorm, en verdeel het deeg goed, de opstaande rand ook. Doe de geroerbakte ingrediƫnten in de bakvorm. Klop de eieren met de melk, en giet dat erover heen. Strooi de geraspte kaas er overheen om het te gratineren. Bak de taart ongeveer 30 minuten op 200 C / gas stand 5, in de oven. Maak er een lekkere salade bij.

Eet smakelijk
recept van Marjorie en Paula cursist en leidster van EGA Wichmond