maandag, januari 24, 2011

EGA Chinese fondue


Benodigdheden: tuinkruiden bouillon, 135 gram kip of vis (heren 185 gram), courgette, ui,champignons, wortel, bleekselderij, broccoli. snij de kip in blokjes ( vis kan in een speciaal netje worden gaar gemaakt in de bouillon) en de groente in stukken. Verwarm de bouillon en schenk deze in de fondue pan. Laat de vis en de groente gaar worden in de bouillon.

Maak een sausje van 2 el. biogarde yoghurt en 25 gram mayonaise, 1 tl. mosterd, 1 tl. honing, teentje knoflook, verse peper, kruidenzout en vers geknipte bieslook.

Maak hierbij een salade van ijsbergsla, tomaat, komkommer en geraspte wortel met een dressing van sla fris naturel met 1 el biogarde en 1 tl. honing.

Als u aan het ontbijt granen heeft gegeten voegt u hieraan toe 100 gram meelspijzen of 30 gram bruin stokbrood.

menutip van EGA Nederland