donderdag, februari 03, 2011

Spaghetti EGA

Benodigdheden: 135 gram rundergehakt (voor vegetariƫrs 100 gram tofu gehakt) 60 gram gesnipperde ui, 65 gram blokjes courgette, champignons gesneden, 1/3 blikje tomaat-blokjes, teentje knoflook, 15 gram bolognese fix (te bestellen via de online winkel) peper, wat bouillonpoeder en verse basilicum blaadjes.

Bereiding: bak het gehakt rul en haal het vet eraf. Voeg daarna de ui, knoflook, courgette en champignons toe. ( bij het vegetarische gehakt eerst groente bakken en daarna tofu gehakt toevoegen).

Doe de tomaatblokjes met wat vocht erbij en roer de bolognese fix er doorheen. Laat het gerecht zachtjes pruttelen en kook intussen 40 gram pasta gaar in ruim water. (100 gram gekookt) kruidt het gerecht eventueel nog met wat peper en bouillonpoeder en voeg als laatste de basilicum toe aan de saus. Schep de pasta op een bord en schep de saus eroverheen. Maak hier eventueel nog een salade bij.

www.eganederland.nl
Meer EGA menutips klik hier