vrijdag, juli 15, 2011

Ook verzot op ijsthee? 2 tips

1. Heerlijk op een warme dag en een ideale dorstlesser. Zelf maken smaakt vaak veel beter. Bovendien is deze ijsthee gezonder omdat je verse ingrediƫnten gebruikt en je de dosering van suiker zelf in de hand hebt.

ijsthee-Ingrediƫnten
- 1 Liter thee, Citroen of sinaasappel, IJsklontjes, Eventueel zoetstof

Bereidingswijze
Zet een pot sterke thee. Gebruik hiervoor een theezakje meer dan normaal, de thee wordt later verdund door de ijsblokjes. Kies voor groene thee vanwege de anti-oxidanten. Voeg naar wens zoetstof toe. Snij de citroen of sinaasappel in dunne partjes en voeg deze samen met de thee in een grote kan. Laat de thee afkoelen en zet het in de koelkast. Serveer met ijsblokjes.

2.Met zon en hoge temperaturen in het vooruitzicht is het tijd om lekker op een terrasje te zitten en te genieten van het mooie weer. Of haal de stretcher van zolder en ga lekker in je tuin of op je balkon bruinbakken. Zorg er wel voor dat je voldoende drinkt: bijvoorbeeld water, limonade of ijsthee. En de lekkerste ijsthee maak je heel simpel zelf.

Nodig voor 4 personen
- extra sterke thee, 1 bosje munt, zoetstof, 4 citroenen, honing

Zet extra sterke thee (earl grey is erg lekker hiervoor) van 1 liter kokend water. Voeg gelijk met de thee 1 bosje munt en zoetstof toe en laat het ongeveer 5 minuten meetrekken. Pers 4 citroenen uit en voeg het citroensap toe aan de thee. Schenk de thee over in een wijde kom en plaats die in een grote bak ijskoud water. Eventueel kun je het water nog extra koelen met ijsklontjes, als de thee maar in ieder geval zo snel mogelijk afkoelt. Laat de thee daarna verder in de koelkast afkoelen. Wanneer je de thee gaat drinken kun je het nog zoeten met honing.