vrijdag, juli 22, 2011

Salade van watermeloen, druiven en parmaham


voor 4 personen

voor de dressing:1 theel. scherpe mosterd, 1 theel. honing, 1 eetl. vers citroensap
2 eetl. milde olijfolie, zout en versgemalen peper

voor de salade:1 eetl. olijfolie, 4 Ć  6 mooie plakken parmaham of
prosciutto crudo, 4 plakken rijpe watermeloen, zonder pitten, 1/2 zakje gemengde babyleafsla, 12 blauwe druiven

Bereiden:
Meng de ingrediƫnten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pan en smoor hier in de parmaham op lage stand. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de watermeloen in gelijke parten. Schep de dressing vlak voor het serveren door de gemengde slablaadjes en verdeel dit over 4 borden. Meng de druiven en meloenpartjes erdoor. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

Pas het aan naar de EGA eetwijze