zondag, juli 24, 2011

Bessengratin met citroen­merengue


Nagerecht voor 4 personen

250 g blauwe bessen,250 g aalbessen, gerist, 2 eetl. gehakte verse basilicum, 5 eetl. rum of amandelessence
voor de citroenmerengue:
2 eiwitten, snufje zout, zoetstof, fijngeraspte schil van 1/2 citroen
4 ovenvaste lage schaaltjes

Bereiden:
Meng de vruchten met basilicum en sprenkel er de rum essence over. Verdeel het fruit over de schaaltjes. Sla de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Voeg de zoetstof beetje bij beetje toe en schep de citroenrasp erdoor. Mix nog even tot de massa glanst. Schep een laagje eiwitschuim op de vruchten. Schuif de bessen niet te dicht onder een hete ovengrill en laat de merengue licht kleuren. Blijf erbij want het gaat erg snel.

Variatie:
Vervang aalbessen door aardbeien Neem in plaats van rum of amandelessence.

Raadpleeg je eetwijzer en pas het recept aan.